κοντρολ

στο τελευταίο βιβλίο που διάβασε ποτέ ο πατέρας μου (και δεν πρόλαβε να τελειώσει) όσο ήταν στο νοσοκομείο και αναρωτιόταν δεν έχω ιδέα τι αναρωτιόταν και σκεφτόταν δεν έχω ιδέα τι σκεφτόταν υπογράμμισε την παρακάτω παράγραφο στη σελίδα 47:

“Μια αγορά δεν χρειάζεται πλέον να διοικείται από το Αόρατο Χέρι, αλλά μπορεί τώρα να δημιουργήσει τον ευατό της – τη δική της λογική, μορφή, δυναμική, από μέσα. Τοποθετώντας τον έλεγχο μέσα, επικύρωνες αυτό που είχε συμβεί ντε φάκτο – ότι είχες αφήσει κατά μέρος τον Θεό. Αλλά είχες αφεθεί σε μια μεγαλύτερη, και πιο επιζήμια, πλάνη. Την πλάνη του ελέγχου. Ότι το Α μπορούσε να κάνει το Β. Μα αυτό ήταν ψέμα. Εντελώς. Κανείς δεν μπορούσε να κάνει. Τα πράγματα απλώς συμβαίνουν, το Α και το Β είναι μη-πραγματικά, είναι ονόματα για μέρη που θα έπρεπε να είναι αδιαχώριστα.”

τι κινηματογραφικό τι λογοτεχνικό τι ενδιαφέρον να ανακαλύπτει ο υιός μηνύματα του πατέρα από τον τάφο, δυό χρόνια μετά και σε βιβλίο του πύντσον, ον τοπ οβ ιτ. σα να συμβαίνει σε βιβλίο, σα να παίζεις σε ταινία. ποιό συνταρακτικό μυστικό θα αποκαλυφθεί στο τέλος; ποιά συναισθηματική κάθαρση θα επέλθει με σάουντρακ φίλιπ γκλας; μείνετε συντονισμένοι. άντε μου στο διάολο γ. και επι τη ευκαιρία άντε μου στο διάολο ν. και καλά μας χριστούγεννα. =)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: